Share
Tweet
Pin
Email
Share
Share
Share

Ճուտը «Արարատյան» ձևով

  • 22/03/2020

Կտրեք ճուտը կրծքավանդակի երկայնքով և լվացեք, տապակեք յուղով երկու կողմերից: Կտրեք ճուտը կտորների, կաթսայի մեջ դրեք և ավելացրեք այն յուղը, որի մեջ միսը տապակվել է, ավելացրեք սպիտակ գինի, կափարիչը փակեք և թողեք մինչև եռալը: Ալյուրը տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը դառնալը, ավելացնել տաք արգանակը, ավելացնել մեխակ:

Կլպել, լվանալ և մանր կտրատել սունկը: Տապակել սունկը նույն յուղի մեջ, ավելացնել ալյուրը և եփել 8-10 րոպե: Այնուհետև սնկի այս լցոնը ավելացնել հավի վրա և դանդաղ կրակի վրա բերել եռման վիճակի:

1 կգ հավի ճտի համար՝

հալված յուղ 0,5 բաժակ,

սպիտակ գինի 1 բաժակ,

թարմ սունկ 1 կգ

ալյուր` ըստ ճաշակի,

աղացած մեխակ 0,5 մթգ, աղ, պղպեղ, մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի:

 

Իմացեք զբոսաշրջային ծրագրերի և փաթեթների մասին Հայաստանում այստեղ