Ճուտը «Արարատյան» ձևով
Կտրեք ճուտը կրծքավանդակի երկայնքով և լվացեք, տապակեք յուղով երկու կողմերից: Կտրեք ճուտը կտորների, կաթսայի մեջ դրեք և ավելացրեք այն յուղը, որի մեջ միսը տապակվել է, ավելացրեք սպիտակ գինի, կափարիչը փակեք և թողեք մինչև եռալը: Ալյուրը տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը դառնալը, ավելացնել տաք արգանակը, ավելացնել մեխակ:
Կլպել, լվանալ և մանր կտրատել սունկը: Տապակել սունկը նույն յուղի մեջ, ավելացնել ալյուրը և եփել 8-10 րոպե: Այնուհետև սնկի այս լցոնը ավելացնել հավի վրա և դանդաղ կրակի վրա բերել եռման վիճակի:
1 կգ հավի ճտի համար՝
հալված յուղ 0,5 բաժակ,
սպիտակ գինի 1 բաժակ,
թարմ սունկ 1 կգ
ալյուր` ըստ ճաշակի,
աղացած մեխակ 0,5 մթգ, աղ, պղպեղ, մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի:
Իմացեք զբոսաշրջային ծրագրերի և փաթեթների մասին Հայաստանում այստեղ